Boek

Ik ben een paar jaar geleden al begonnen met het schrijven van mijn ervaring en deskundige als Neuro optometrist. Dit boek wil ik graag uitgeven als guide voor de nieuwe generatie optometristen in Nederland, Duitsland en Belgie

Hierin komen de nieuwste oogmeet technieken, druktechnieken die te maken hebben met de stand van je ogen en de neurologie hierachter.

Hierbij een stukje van de inleiding van het boek:

De ontwikkelen van de oogbewegingen

Op het punt van de geboorte van een kind, zijn er al sommigen horizontale Oogbewegingen. Die dan wel nog langzaam en schokkerig gaan, maar die best wel al goed ontwikkeld zijn. Maar de gecontroleerde oogbewegingen, de bewuste oculomoteriek is er nog niet. Als de baby ongeveer 1 maand is dan kunnen ze zich kort op objecten fixeren (Roucoux et al.1983). De relatief precies oogvolgbewegingen met een hoek tot 40 graden is pas mogelijk bij een leeftijd van vier maanden, en de kijk saccades zijn pas mogelijk vanaf 3 maanden en staan ongeveer stabiel vanaf 6 maanden. De ontwikkelen van acomoderen en convergeren, als ontwikkeling van de Fusiedwang Begint zich al na twee maanden te ontwikkelen, veel ontwikkelings treden moeten doorlopen worden, om tot een goede ontwikkeling van het visuelenzien te komen. De coördinatie van visuele waarneming, motoriek en evenwichtssysteem ( vestibulair Systeem) is niet voor het zesde levensjaar afgesloten. De hoofdbewegingen om naar een object te kijken zijn al bij de geboorte aanwezig, en worden vooral bij het pasboren kind gebruikt om naar een bepaald punt te kijken. Pas geboren kinderen tot 3 maanden hebben duidelijk meer hoofdvolgbewegingen als oudere kinderen en vooral ten opzichte van volwassenen. Bovendien word bij iedere verandering van kijkrichting door een hoofdbeweging, meegeholpen, hiermee wordt een saccadische oogbeweging ondersteunt.

 

 

Neem contact met ons op