Geschiedenis en doelstelling

Leurs optiek heeft sinds 1996 een oogmeetpraktijk voor de hele familie. De winkel bestaat uit twee delen. De voorzijde is het winkelgedeelte met een uitstekende selectie brillen, contactlenzen, zonnebrillen, sportbrillen en meer. Achter in de winkel ga je naar de oogspecialisten praktijk, genaamd Leurs eye health care gevuld met indrukwekkende apparatuur waar ze in het ziekenhuis jaloers op zijn.

Voordat ik mijn eigen winkel en praktijk had, werkte ik bij verschillende oogartsen en optiekbedrijven in binnen en buitenland, daarna begon ik ” Leurs Optiek en “Leurs Eye Health Care” op 12 april 1996 in Stramproy en opende in 1997 een tweede winkel in Bree België. In 2005 hebben we beide bedrijven verplaatst naar Stramproy in een groter gebouw. Ondertussen werkte ik ook nog bij verschillende optiekzaken in Eindhoven als contactlens specialist, problem solving specialist en in Rotterdam in de OK van het ooglaser centrum Eyedo als assistent en vooronderzoeker voor de laser behandeling. Tegenwoordig hebben we ook een praktijk in Maastricht hier zijn wij gespecialiseerd in onderzoek en correctie van Fixatie Disparatie, wij passen ook visuele oefeningen en Senaptec, Neuro- Optometrie toe. Om absoluut zeker te zijn dat de patiënt kampt met FD, voert de specialist primair een onderzoek uit naar oogheelkundige oogproblemen. (Bij Niet Pluis, verwijst hij/zij door naar de huisarts/of oogarts. Indien er geen pathologische problemen worden geconstateerd, dan volgt een standaard oogmeting op gezichtsscherpte en vervolgens de MKH Polatest. Aan de MKH Polatest worden strenge eisen gesteld. Onjuiste meting kan de klachten juist verhogen en zelfs ernstig schade aanbrengen aan de oogstand. Zo mag een ARC (Abnormale Retina Correspondentie) absoluut niet met de Polatest gecorrigeerd worden. Eveneens dient goed onderzocht te worden of er geen verborgen plussterkte bij de patiënt aanwezig is. Bij amblyopie (lui oog) wordt altijd de orthoptist (oogspecialist bij scheelstanden) geraadpleegd).

(In die periode hadden ze me ook gevraagd om een nieuw lens systeem te ontwikkelen voor een viewfinder van Alphatron hierdoor werd de inbrandtijd verlengt met 6 uur, ipv 15 minuten. Voor mij was het een leuke bijkomstigheid omdat ik 28000 systemen kon verkopen. Tevens heb ik nog een maskerbril ontworpen voor de chemische industrie en brandweer omdat er gevaar bestond dat er valse lucht het masker in kon gaan omdat er geen goede afsluitingwas tussen gezicht, bril en masker )

De laatste 3 jaar heb ik ongeveer 12 weken per jaar in Azië op vrijwillige basis gewerkt voor IAPB (global health parntnership for eyecare) puur om de mensen daar te helpen en mijn ervaringen met elkaar te kunnen  uitwisseling en mijn skils te vergroten. Mijn specialisatie is Functionele onderzoeken, Actie reactie onderzoek, Fixatie Disperatie , Myopia control, visuele training en nog veel meer. Als Functioneel oogspecialist ben ik in staat om veel patiënten met visuele problemen als gevolg van whiplash, Hersenschudding en visuele disfunctie te helpen en Revalideren. Om deze reden vervangt een oogonderzoek bij een primaire oogzorgverlener geen beoordeling om veranderingen in het gezichtsvermogen na een trauma te identificeren en nauwkeurig te diagnosticeren.

Verschillende aspecten van de visuele functie worden evalueert tijdens een beoordeling met behulp van gestandaardiseerde testen. De geteste visuele vaardigheden worden elke dag gebruikt om visuele informatie efficiënt op te nemen en te interpreteren.  Het is belangrijk om de integriteit van het visuele systeem te bepalen (hoe fragiel is het visuele systeem, in welke mate wordt de prestatie beïnvloed, enz.) En om visuele systeemgebreken nauwkeurig te diagnosticeren.

Een primair doel van herstel is het herstel van een stabiel neuro-visueel systeem (inclusief visuele, visueel-motorische en visueel-vestibulaire vermogens); cruciaal voor de herstelinspanningen van revalidatietherapieën zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, enz. en algehele verbetering.

Het is belangrijk om te onthouden dat visuele systeemgebreken revalidatietherapieën belemmeren en de weg naar herstel verlengen.

Tevens maken we ook gebruik van de nieuwste technologie van Senaptic trainings program. Dit is uniek voor Nederland Sommige Nederlanders gaan hiervoor naar Utah USA maar het kan ook gewoon bij ons gedaan worden.

Samen met een farmaceut heb ik eyefood ontwikkeld, we hebben ervoor gekozen er alleen natuurlijke nano gemalen ingrediënten voor te gebruiken preventief om de gezondheid te verbeteren van het oog maar ook voor het tegengaan/ afremmen van bepaalde oogaandoeningen zoals Macula Degeneratie, Cataract, Glaucoom, Retenopathie enz… de formule zorgt ervoor dat de haarvaatjes weer opengaan waardoor er weer nieuwe cel aanmaak is en afvalstoffen verwijdert worden tevens om de vrije radicale in te damme. Meer informatie is te verkrijgen in onze winkel.