Visuele Training via senaptic sensory Technology

Visuele Training kan bij ons met de Senaptec Sensory Performance Training. Hiermee doen we in eerste plaats een analyze van wat de situatie is patient. Wat kan deze wel en niet. Breedte is belangrijk! Je zintuigen zijn een verzameling van een groot aantal fundamentele vaardigheden. Het meten van slechts één vaardigheid mist het complete plaatje. Het Senaptec Sensory Station biedt ’s werelds meest complete geautomatiseerde oplossing voor de sensorische vaardigheden die er het meest toe doen in het leven. Het systeem kan momenteel 10 sensorische parameters beoordelen en training geven over al deze vaardigheden. Dit is je complete sensorische prestatieoplossing Het is niet alleen ontwikkeld om je leef en sport uitdagingen te verbeteren, maar ook op de prikkeloverdracht, van ogen, brein, evenwicht orgaan, en spieren te trainen.

De structuur van perceptuele en visuele motormogelijkheden in kaart brengen

Hoe werkt u brain en ogen.

De mogelijkheid om snel visuele stimuli in de omgeving te detecteren en erop te reageren, is van cruciaal belang voor veel menselijke activiteiten. Hoewel dergelijke perceptuele en visueel-motorische vaardigheden belangrijk zijn in een groot aantal contexten, bestaat er een grote variabiliteit tussen individuen in deze capaciteiten. Om de bronnen van deze variabiliteit beter te begrijpen, hebben we perceptuele en visueel-motorische vaardigheden beoordeeld in een grote steekproef van 230 gezonde personen via het Nike SPARQ Sensory Station, en de variabiliteit in hun gedragsprestaties vergeleken met demografische, status-, slaap- en consumptiekenmerken. Dimensie reductie en regressie analyses wezen op drie onderliggende factoren: Visual – Motor Control, Visual Sensitivity en Eye Quickness, die goed waren voor ongeveer de helft van de totale populatievariantie in prestaties op deze studie. Interindividuele variabiliteit in Visual – Motor Control was gecorreleerd met geslacht en circadiane patronen, zodat de prestaties op deze factor beter waren voor mannen en de personen die reeds bezig waren met een senaptec training  vóór de beoordeling. De huidige bevindingen geven aan dat vaardigheden met gecoördineerde handbewegingen in reactie op stimuli onderhevig zijn aan grotere individuele variabiliteit.

Senaptec onderzoekt de volgende visuele functies:

  1. Scherptezicht: Hoe duidelijk kun je details in de verte waarnemen. Zowel met het rechter-, het linker en beide ogen (binoculair)
  2. Contrast gevoeligheid: Hoe goed kun je waarnemen onder verschillende contrastomstandigheden. Zoals waarnemen in de mist en andere grijze weeromstandigheden. Maar ook ’s nachts in het donker.
  3. Dieptezicht: Hoe goed zie je diepte waardoor je goed afstanden kunt inschatten. Ook wel 3 D perceptie genoemd.
  4. Ver-Nabijzicht omschakelsnelheid: Hoe snel en accuraat kun je van ver naar nabijzicht omschakelen.
  5. Visueel geheugen: Hoe goed ben je in staat om in een flits belangrijke visuele beelden te onthouden.
  6. Meervoudige bewegende objectwaarneming: Hoe goed ben je in staat om in een flits belangrijke bewegende beelden te onthouden.
  7. Reactie snelheid: Hoe snel en accuraat reageert jouw brein motorisch op inkomende visuele prikkels.
  8. Doelwaarneming: Hoe snel en accuraat neem je waar vanuit je ooghoeken ( periferie)
  9. Oog- handcoördinatie: Hoe snel reageer je op steeds sneller verspringende doelen.
  10. Go/No Go: Hoe snel kun je de juiste beslissing maken op basis van razendsnelle inkomende visuele informatie.

Voor wie is het bestemd?

Senaptec is neuro- optometrie.
Zien doe je met je brein. Jouw ogenzijn de doorgeefluiken van de visuele prikkels.

Senaptec is goed voor je brein
Door je brein via je ogen te stimuleren ontwikkeld het brein nieuwe verbindingen (neuroplastisticiteit).      Hierdoor verwerkt het brein sneller en accurater op wat je ziet.

Senaptec helpt altijd
Het heeft tevens baat bij mensen die kampe met dyslexie, dyscalculie, ziekte van parkinson, dementie, TIA,CVI, CVA, fixatidisparatie, Whiplash, posttraumatische hersenschuding etcetera.

Senaptec is breintraining
Op de sportschool train je je spieren. Met Senaptec train je je brein.

Senaptec is gezond
Een gezond brein zorgt voor een gezond lichaam.

Senaptec en sport
Je handelingssnelheid wordt hoger en beter dus ook betere sportprestaties